OM NØRREBROLØBET

Om løbet

Et motionsløb for alle

Nørrebroløbet er et motionsløb på 5 km for alle, der har lyst til at støtte op om Nørrebro og deltage i en aktiv og hyggelig dag med venner og familie. Du bestemmer selv, om du vil løbe eller gå gennem Nørrebros gader. Nørrebroløbet starter og slutter på Blågårds Plads. Ruten går igennem Indre Nørrebro, og undervejs vil løberne passere Blågårds Plads, Folkets Park, Hans Tavsens Park, Sankt Hans Torv og Peblinge Sø. Ruten løbes primært på asfalt og vil under hele løbet være spærret for trafik.

I 2020 er det 10. år i træk, at der er Nørrebroløb.

Drengene bag løbet

10 lokale drenge står bag Nørrebroløbet

Bag Nørrebroløbet står 10 drenge i alderen 10-14 år. Til daglig holder drengene til på værestedet Gadepulsen på Nørrebro, men har med hjælp fra foreningen Mind Your Own Business fået mulighed for at starte egen mikrovirksomhed. Drengene har fundet deres indre iværksættere frem og knoklet hårdt for at stable Nørrebroløbet på benene. Hvis Nørrebroløbet giver overskud, vil det gå til velgørenhed og en oplevelsestur til drengene.

Et løb for et positivt og mangfoldigt Nørrebro

Med Nørrebroløbet vil de unge iværksætterdrenge vise, at Nørrebro er andet end ghettoer, bilbrande og bandekriminalitet. Drengene ønsker at vise deres Nørrebro frem som en mangfoldig og rummelig bydel, hvor tolerancen trives, og hvor der er højt til loftet. Drengene har især lagt vægt på, at de ønsker at give den hårdt prøvede Blågårdsgade et bedre image i befolkningen, og de ønsker at lave et arrangement, som kan samle beboerne i kvarteret.  

Drengene donerer 10 % af overskuddet til en velgørende organisation. I år (2020) er det igen besluttet, at overskuddet går til Børnecancerfonden.

Om Mind Your Own Business

Nørrebroløbet er blevet til som en del af Mind Your Own Business, der er en forening som giver unge drenge fra udsatte boligområder chancen for at starte egen mikrovirksomhed. Projektet skal udvikle drengene personligt og lære dem om, hvordan man samarbejder om et projekt, og hvordan det er at arbejde struktureret mod et mål. Endvidere lærer drengene om, hvordan man begår sig på arbejdsmarkedet, og hvordan man indgår aftaler med kommunen og private virksomheder. Formålet er at ruste drengene til at gennemføre en uddannelse og finde job. Programmet er støttet af TrygFonden.

Læs mere om Mind Your Own Business her.

Venturepiloterne

Drengene får hjælp af 7 venturepiloter til at arrangere Nørrebroløbet. Venturepiloterne er frivillige voksne med forskellige baggrunde. Nogle er studerende og andre kommer fra erhvervslivet. Venturepiloterne mødes med drengene hver uge på værestedet Gadepulsen og hjælper dem med at løse de praktiske opgaver i forbindelse med Nørrebroløbet.

Mentorvirksomheden Mannov

Kommunikationsbureauet Mannov fungerer som frivillig mentorvirksomhed på Nørrebroløbet, og bureauet yder rådgivning og sparring til drengenes mikrovirksomhed gennem hele forløbet, bl.a. i forbindelse med udarbejdelse af hjemmeside, logo samt aftaler med hovedsponsorer til Nørrebroløbet.

Nørrebroløbet er spot-on i forhold til opgaven som mentorvirksomhed. Vi er en Nørrebrovirksomhed, og dermed er vi meget tæt på drengene fra Gadepulsen. Jeg håber, at vi på den måde kan være med til at vise andre sider af Nørrebro, end dem man altid hører om; nemlig ballade, optøjer og bander - og forhåbentlig kan vi også give drengene en både sjov og lærerig oplevelse.

Reinholdt Schultz, administrerende direktør og partner